Bijbelcommentaar van M.W. Eberle-Gotlib - Jona

Bijbelcommentaar van M.W. Eberle-Gotlib - Jona
Datum:
04 april 2020
Downloads:
29 x

Het verhaal van Jona, die wordt ‘ingeslokt’ door een walvis, heeft generaties zonder twijfel lang kinderen geboeid,. Maar helaas, kindergeheugens kunnen maar al te vaak en al te gemakkelijk onze waarneming van het boek verkeerd voorstellen. Immers het bijbelverhaal zelf zegt praktisch niets over de grote vis; slechts in drie verzen wordt het bestaan ervan aangeduid, nl. hoofdstuk 1:17 en 2:1 en 10.
Maar zelfs al werd de grote vis slechts een kleine rol toebedeeld, dit kleine boek is het grote zendingsboek van het Oude Testament. Het beschrijft een uiterst boeiende confrontatie tussen de God van hemel en aarde en zijn opstandige profeet. Want dat leren de eerste twee verzen van hoofdstuk 1 ons reeds, wij willen nooit wat God wil en zoals God het wil.

 

Licentieovereenkomst

© Copyright 2014.
Eerste uitgave 2001.
Herziene uitgave 2014.
Niets uit deze uitgave mag worden veranderd en vervolgens openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Uitgave en redactie: Studieboeken M.E.G.

Contactadres:
Studieboeken M E G – Postbus 38 – 4286 ZG Almkerk

Ik ga akkoord met de voorwaarden zoals hierboven beschreven
 
 
Powered by Phoca Download

Citaten

Joodse christenen van de tweede en derde generatie groeien bijna altijd op buiten een Joodse omgeving. Daardoor heeft hij een Hitleriaanse schok nodig die hem doet ontwaken tot het besef dat hij of zij anders is dan andere christenen.


(P.W. Cohen - kaptein bij het Leger des Heils, 1936)