Giulio Meotti

 “Op zaterdag doden we de Joden, op zondag doden we de christenen,” of tactischer gezegd: “Eerst het zaterdagvolk, dan het zondagsvolk.”

Dit is niet alleen maar een leus. Het betreft een nauwgezet programma van ‘religieuze zuivering’ verkondigd door streng-islamitische leiders en verspreid door jihadisten.

Vandaag is bijna al het ‘zaterdagvolk’ verdwenen uit de landen die eeuwenlang, zelfs duizenden jaren hun thuis waren. Nu betalen de christenen – het ‘zondagsvolk’ – een verschrikkelijke prijs voor hun geloof. Hun millennia lange geschiedenis is een immense dodentreurzang geworden.

Begin juli overleed op 93-jarige leeftijd Marcelle Haroun, moeder van de huidige voorzitter van de Joodse gemeenschap in Cairo, Magda Haroun. Bij haar dood laat ze, voor zover bekend, welgeteld vijf Joden achter die nog in de Egyptische hoofdstad wonen. Er zijn honderden verlaten Joodse plekken: in Marokko (460), Irak (352), Algerije (320), Jemen (301), Tunesië (231) en Syrië (63). Toen deze Joden naar Israël vertrokken, keek het westen er niet naar om. Toen de christenen naar het westen trokken, sloeg het westen er weer geen acht op.   

“In februari 2014 ontmoette ik het hoofd van de Joodse gemeenschap in Egypte, Magda Haroun,” schreef Samuel Tadros in The New York Times van 26 mei 2017. “Vandaag vertelde ze dat er 15 Joden overgebleven waren in het land, van een populatie die er eens bijna 100.000 telde. Haroun zei dat ze bang was dat de Kopten spoedig zouden volgen. Ik had zelf het land in 2009 verlaten – en zo hebben honderden tot duizenden Kopten gedaan. Zij had gelijk!”

En hier komt het derde deel van de slogan: “Eerst het zaterdagvolk, daarna het zondagsvolk, en dan het geseculariseerde westen.” Het treffen van de Kopten is een teken voor Europa: wat in Egypte gebeurt, zal ook in het westen gebeuren.

Dezelfde kwade ideologie die Joden en christenen uit het Midden-Oosten verdreef, is nu in Europa werkzaam. Salafisten, de Moslimbroederschap, buitenlandse islamitische regiems stellen alles in het werk om het oude continent te islamiseren. Zullen ze erin slagen als de situatie niet verandert?

Giulio Meotti is een journalist die over het Midden-Oosten schrijft en over Joodse onderwerpen.

Bron: israelnationalnews
Vertaling: Evelien van Dis.

Naschrift redactie:
onlangs berichtte het RD dat Open Doors meldde hoe extremistische moslims in het Midden-Oosten een nieuwe manier hebben gevonden om christenen tot hun doelwit te maken. Ze breken hiervoor in op het Facebook-profiel van christenen en plaatsen ‘blasfemische’ teksten over de islam. Omdat islamkritiek in veel landen verboden is, worden deze christenen als gevolg van de berichten op hun tijdlijn vaak gearresteerd en moeten zij vervolging ondergaan.