“Iedereen die het pad van vrede met Israëli’s bewandelt, zal aangevallen worden en op z’n pad zullen obstakels gelegd worden – maar uiteindelijk zal dat pad succes hebben.” Dit zei onlangs de Palestijnse zakenman Jabari uit Hebron op de ‘Vrede leidt tot welvaart’ conferentie in Manama, Barein.
Jabari was een van de veertien Palestijnse zakenlieden die deze door de VS georganiseerde conferentie bezochten. Hij maakte zijn opmerkingen tegenover mediabronnen op een receptie die door een ngo, ‘Dit is Barein’, gehouden werd.
Zijn woorden kwamen vóór de arrestatie van een zakenman door de PA en een poging tot arrestatie van een andere op vrijdag 28 juni 2019 omdat ze de conferentie bijwoonden.
“Wij zeggen tegen de wereld dat we werken aan vrede, echte vrede – tussen de twee volken, niet de regeringen,” zei Jabari. Hij vervolgde dat Israëli’s en Palestijnen al zo’n 70 jaar “met dit probleem” te maken hebben. “We moeten of in vrede of met geweld samen leven,” zei hij. “De weg naar vrede is gemakkelijker. Laten we leven in een kalme situatie en uitzien naar een betere toekomst voor onze kinderen.”
Jabari zei dat terwijl 14 Palestijnse zakenlieden de conferentie bezochten, er 14 anderen niet kwamen vanwege tegenstand van de Palestijnse Autoriteit.

Bron: Jerusalem Post

Vertaling: Evelien van Dis