Voor de allereerste keer was er in Jeruzalem voor het Loofhuttenfeest ook een delegatie christenen uit Egypte aangekomen. Het is moeilijk voor Egyptenaren om Israël binnen te komen omdat ze in hun eigen land met argwaan bekeken worden. Ook voor Israël ben je verdacht als je uit Egypte komt. Het nam verschillende maanden in beslag om 23 visumaanvragen af te werken.  Tweeëntwintig visums werden ten slotte verstrekt, maar pas een paar dagen voor de geplande reisdatum. Slechts 16 mensen kwamen uiteindelijk in Israël aan om de reis te maken. Een van hen, Johanna, zei:

 

"Het is tijd om het kwaad te stoppen; de kracht van de boze is haat en slechte relaties tussen Egypte en Israël. Wanneer ik op straat loop in Israël en met Joodse mensen praat, geloven ze niet dat ik als Egyptische hier ben. Maar ik ben hier zeker. Het is nu de tijd uit te leven dat we bij elkaar horen, dat we de muur tussen ons afbreken. Het is tijd om elkaar lief te hebben en samen te aanbidden".

David Parsons, waarnemend voorzitter van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem, zei dat er groeiende belangstelling is voor Israël bij christenen in Arabische landen. Hij vermoedde dat dit waarschijnlijk (ook) te maken heeft met het feit dat de huidige Koptisch-Orthodoxe paus pelgrimage naar Israël aangemoedigd heeft.

Bron: Israel Hayom

Vertaling: Evelien van Dis