Adir Yanko

Na jaren van onderzoek op het gebied van reumatologie en urenlang lesgeven aan studenten, zal de Israëlische arts Abdulla Watad op 35-jarige leeftijd de titel van professor ontvangen.

Afkomstig uit het Arabische dorp Jatt in het noorden van Israël, staat Watad op het punt een van de jongste professoren in het land te worden. Watad, adjunct-manager interne geneeskunde en senior-reumatoloog in het Sheba Medical Center, werd begeleid door prof. Howard Amital, directeur van de afdeling Interne Geneeskunde B en het Onderzoekscentrum voor Auto-immuunziekten van het ziekenhuis in Ramat Gan.

“Dit is het resultaat van hard werken”, zei Watad. “Al vroeg besefte ik het belang van het onderzoek dat ik leidde. In de eerste maand van mijn stage benaderde ik prof. Yehuda Shoenfeld, een senior-deskundige op het gebied van auto-immuunziekten bij Sheba. Daarna voltooide ik mijn eerste studie over antilichamen bij reumatoïde artritis, die ik in 2014 presenteerde in Nice, Frankrijk en ging ik me steeds meer richten op reumatoïde aandoeningen.” Rond die tijd voltooide hij zijn stage interne geneeskunde en begon hij aan een nieuw onderzoek in Engeland. “Om te slagen heb je vier dingen nodig”, zegt hij. “Wil, een doel, hard werken en een mentor die in je gelooft. Iemand moet in zichzelf geloven en weten dat hij het kan!”

Bron: Ynetnews

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van ferbuari 2023