Onlangs kondigde de Amerikaanse president aan dat de VS binnenkort met een nieuw vredesplan komt dat een einde moet maken aan het Israëlisch-Palestijnse conflict. Maar is vrede met de Palestijnen wel een reële optie? Likoed Nederland zette een aantal feiten op een rijtje die niet tot optimisme stemmen.

 

 

  • Jodenhaat: De Palestijnse maatschappij is doordrenkt met Jodenhaat. 93% van de bevolking houdt er antisemitische denkbeelden op na. Dat bleek uit een wereldwijd onderzoek in 2014. Ter vergelijking: in Nederland was dit 5%.
  • Geschiedvervalsing: De Palestijnen erkennen de historische en religieuze band van de Joden met Israël niet. Zij stellen bijvoorbeeld dat er nooit een Joodse Tempel in Jeruzalem heeft gestaan.
  • Palestijnse staat: Een Palestijnse staat heeft in de geschiedenis nooit bestaan. De Palestijnse beweging is opgericht in de jaren vijftig om Israël te vernietigen. Omdat dit niet goed viel in het Westen, is er in de jaren zestig van gemaakt dat er een Palestijns volk zou bestaan dat bevrijd moest worden. Daarvóór had nog niemand daarvan gehoord.
  • Tweestatenoplossing: De Arabieren weigeren de tweestatenoplossing al 80 jaar. In 1937 stelden de Britten deze al voor, gevolgd door de VN in 1947: een Arabische en een Joodse staat naast elkaar. Echter, het bestaansrecht van een Joodse staat werd altijd ontkend. Daarom verwierpen de Palestijnen keer op keer de tweestatenoplossing; ook in 1967, 2000, 2001, 2008 en 2014. Israël accepteerde iedere keer de internationale voorstellen juist wel.
  • Oost-Jeruzalem: Wat nu Oost-Jeruzalem wordt genoemd, is gesticht door Joden. Dat dit gedeelte van Jeruzalem nu overwegend Arabische inwoners heeft, komt omdat alle Joden daar in 1948 etnisch zijn gezuiverd door het Jordaanse leger. Dat de media het geregeld ‘Palestijns gebied’ noemen, is dus onzinnig.
  • Ontwikkelingshulp: Palestijnen krijgen per hoofd van de bevolking verreweg de meeste ontwikkelingshulp ter wereld. Hiervan gaat 350 miljoen dollar per jaar naar het belonen van terroristen. Hamas gebruikt het geld om raketten te maken en terreur-tunnels te graven. Palestijnse organisaties gebruiken het voor anti-Israël-propaganda.
  • Rechten van minderheden: In geen enkel Arabisch land hebben Arabieren zoveel rechten als zij die in Israël hebben. Zo krimpen in alle Arabische landen de christelijke gemeenschappen, alleen in Israël nemen die toe.
  • Palestijnse dictatuur: De Palestijnse president Mahmoud Abbas is op 15 januari 2005 gekozen voor een periode van vier jaar. Inmiddels is hij begonnen met zijn 14e jaar als ‘president’. Dat kan omdat de Palestijnse democratie buiten werking is gesteld.
  • Palestijnen worden niet bezet: De Palestijnen lijden dus onder de Palestijnse dictaturen van Fatah en Hamas, maar zijn niet meer bezet. Maar liefst 98% van de Palestijnen leeft in autonoom gebied, onder zelfbestuur. Dit zelfbestuur is groter dan het zelfbestuur dat de Schotten en Catalanen kennen..
  • Aanmoedigen van geweld: Volgens opiniepeilingen is 73% van de Palestijnen het eens met de Hadith dat de Joden bevochten moeten worden, tot uitroeiing aan toe. Dit is tevens vastgelegd in het Handvest van Hamas, de partij waar de meerderheid van de Palestijnen op stemt.

Een uitgebreide versie vindt u op de site van Likoed Nederland.

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van juni 2018