Ramin Parsa

In de nacht van 13 op 14 april vielen Iran en zijn bondgenoten Israël aan met honderden raketten en drones.

De aanval kwam na de liquidatie in Damascus van Irans hoogste militaire leider, Mohammad Reza Zahedi, medeverantwoordelijk voor de onophoudelijke raketbeschietingen op Noord-Israël vanuit Libanon en Syrië. De volgende dag vertelde Ramin Parsa in een YouTube-interview over wat er op dit moment gaande is in Iran en hoe de Iraniërs hopen dat Israël hen zal bevrijden van het regime in Teheran. Parsa kwam in 2005 tot geloof in Yeshua en vluchtte in 2006 uit Iran nadat hij ter dood was veroordeeld vanwege het zingen van protestliederen tegen de overheid. Hij trouwde een Israëlische vrouw met wie hij in Jeruzalem woont.

Perzië en het Joodse volk al 2500 jaar bevriend

Iran, voorheen Perzië, en het Joodse volk zijn al 2500 jaar bevriend, sinds de tijd van Cyrus. De Perzen waren zelfs het enige volk in de geschiedenis dat de Joden geen kwaad deed. De Perzische koning Ahasveros, de echtgenoot van Esther, liet Haman ombrengen toen hij achter diens plan kwam om alle Joden te doden. De Perzische koning Artaxerxes gaf Nehemia toestemming om de muren van Jeruzalem te herbouwen. Hij gaf Ezra geschenken voor het huis van de Heer in Jeruzalem en stuurde hem weg om het woord van God te onderwijzen. De Perzische koning Darius vastte ‘s nachts met het oog op Daniël die zich in de leeuwenkuil bevond. En toen deze de volgende dag nog leefde, vaardigde hij het bevel uit dat iedereen in zijn rijk de God van Daniël moest vrezen en eren. Ook in later eeuwen hebben de Perzen de Joden geholpen.

Het regime na 1979

De goede betrekkingen tussen Iran en de Joden veranderden in 1979 toen na een revolutie er een radicaalislamitisch regime in Teheran kwam. Dit regime bedreigt al 45 jaar Israël in zijn bestaan door het steunen van terreur tegen Israël via Hamas, Hezbollah en andere bondgenoten. Stel je voor dat het regime een kernbom zou hebben en op een dag zou besluiten die te gebruiken. Deze mensen zijn suïcidaal. Het kan ze niet schelen of je ze daarna bombardeert. Zolang ze maar pijn hebben gedaan en dood en verderf hebben gezaaid. Dat is precies wat we hebben gezien na het bloedbad van 7 oktober. Het interesseert ze niet dat Gaza wordt vernietigd. Hun enige doel was het doden, ontvoeren en verkrachten van Israëli's.

De radicale islam

Ik vind dat Israël moet reageren en dat dit het moment is dat het regime in Iran weg moet, omdat ze binnenkort een kernbom kunnen hebben. Dan worden ze nog erger dan Noord-Korea. Deze mensen zijn jihadisten. Ze hebben de apocalyptische eschatologie dat wanneer ze deze vijanden van Allah doden ze naar het paradijs gaan als shahids - martelaars - en bij Allah zullen zijn en 72 maagden hebben. En er is een hadith die zegt dat de laatste dag niet zal komen voordat alle Joden zijn gedood en zelfs de rotsen en bomen zullen roepen: “De Jood die zich achter mij verbergt, kom en dood hem!” In de strijd van de radicale islam tegen Israël wordt sinds 2006 een raket gebruikt met de naam ‘Khaibar’, een stad in Saoedi-Arabië van waaruit de Joden in het jaar 640 verdreven werden.

Het lijden van het Iraanse volk

Voor de Iraniërs is het huidige regime desastreus geweest. Nadat het in 1979 aan de macht kwam, zijn er veel mensen geëxecuteerd; vrouwen werden geslagen en gedood, alleen al wanneer ze geen hoofddoek droegen.
De economie is verschrikkelijk. Er is sprake van hyperinflatie. Mensen kunnen geen voedsel meer kopen. De winkels in Iran zetten de prijzen niet eens meer op de artikelen omdat ze voortdurend kunnen veranderen. Ik hoor dit van mensen met wie ik contact heb. Iraniërs kunnen nergens heen omdat hun paspoort nergens wordt geaccepteerd, behalve in Turkije en een paar derdewereldlanden.

“Geen islam, geen Koran, mijn leven is voor Iran!”

De mensen willen dit regime niet. Op 1 maart waren er verkiezingen in Iran. Ongeveer 7% deed mee, maar in feite stemde 3% want 4 van die 7% waren blanco stembiljetten. Men was alleen gaan stemmen omdat overheidsmedewerkers en studenten en soldaten daartoe gedwongen werden. Het enige positieve van de afgelopen 45 jaar is dat mensen het ware gezicht van de radicale islam hebben leren kennen.
Weet je dat ayatollah ‘het teken van Allah’ betekent. Maar wat ze zien is iemand die de rijkdom van het volk verkwist en gebruikt voor terrorisme terwijl de Iraniërs lijden. Ze zeggen, als dit een teken van Allah is, dan willen we Allah niet. Iraniërs verwerpen de islam massaal. Er zijn 75.000 moskeeën in Iran waarvan 50.000 zijn gesloten omdat er geen bezoekers zijn. Zelfs in de moskeeën die open zijn, komt slechts een handjevol mensen. Mensen scanderen op straat ‘dood aan de ayatollah, geen islam, geen Koran, mijn leven is voor Iran; geen Gaza, geen Libanon, mijn leven is voor Iran!' Toen ik een kind was, gingen we met het nieuwe jaar naar de moskee. Nu gaat men met Nieuwjaar naar het graf van Cyrus. Iraniërs identificeren zich met hun nationale geschiedenis en niet meer met de islam.

Iraniërs hopen op Israël

Ik heb contact gehad met mensen in Iran. Iraniërs kiezen de kant van Israël. Ze zeggen: “Israël, kom ons alsjeblieft verlossen van dit kwaadaardige regime.” De mensen in Iran hebben het al vaak geprobeerd in protestopstanden, maar ze werden doodgeschoten.
De commandant van de revolutionaire garde die een week geleden door Israël in Syrië werd uitgeschakeld, was bezig met het plannen van meer aanslagen op Israël. Deze man, Reza Zahedi, had de leiding over het onderdrukken van de protesten in Iran. Hij heeft het bloed van veel onschuldige mannen en vrouwen en kinderen aan zijn handen. Toen Israël hem uitschakelde, vierde het Iraanse volk feest en ze voelden liefde voor Israël.

Snelst groeiende kerk ter wereld

Iran heeft de snelst groeiende kerk ter wereld. Miljoenen Iraniërs komen tot Jezus. Door dit regime realiseerde ook ik me dat de islam niet van God is en werd ik een gelovige in de Messias. Ik begon te lezen en eerlijk onderzoek te doen en ik zag hoe duister en destructief de islam is. Wanneer men de islam verlaat ontstaat een leegte. Velen komen tot de God van de Bijbel, de God van Israël, die een God is van liefde, van vergeving en van vrede. Hun leven verandert als ze in Jezus gaan geloven. Ze willen niemand meer pijn doen. Toen ik in Jezus ging geloven, las ik in het Nieuwe Testament hoe Jezus me vertelde mijn vijanden lief te hebben, te vergeven, mensen te doen zoals ik wil dat ze mij doen. En ik zag in de Bijbel dat mijn redder een Jood is. Hij heeft mijn leven veranderd.

Bron: YouTube - Israël Mega

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van mei-juni 2024