Onlangs bracht Christenen voor Israël een 114 pagina’s tellend boekje uit: Jeruzalem 1967-2017.

Een greep uit de inhoud:
Marijke Terlouw interviewt de 72-jarige Zion Karsenti, soldaat in 1967, die als eerste Israëli een briefje in de even tevoren veroverde Klaagmuur stopte.
Wim Kortenoeven beantwoordt de intrigerende vraag hoe Jeruzalem een plaats kreeg binnen de islam terwijl de stad niet één keer in de koran genoemd wordt.
Een flowchart voor jongeren, om te ontdekken wat voor type Jeruzalem-ganger jij bent.
(Beroemde) rabbijnen geven hun visie op Jeruzalem.

Zoals rabbi Shimon Bar Yochai die 2000 jaar geleden al voorspelde dat de zonen van Ismaël ervoor zouden zorgen dat de hele wereld tegen Israël zou optrekken.
Verder interessante artikelen over de geschiedenis van Jeruzalem vanaf 2500 voor Chr., archeologische opgravingen in Jeruzalem, de bergen en dalen rond de stad, Armeense aardewerk-kunst, de 100-jarige geschiedenis van het bouwen met Jeruzalem-steen en diverse foto’s uit 1898, vergeleken met dezelfde plek nu.
Bijdragen van ds. Glashouwer, ds. Poot en Kees de Vreugd completeren het kleurrijk geïllustreerde boekje, dat zelfs voor de doorgewinterde Jeruzalemganger veel nieuws zal bevatten. Het enige minpuntje dat we kunnen noemen is het kleine lettertype.

Voor €7,50 is het te verkrijgen in de boekhandel en de webwinkel van CvI