Thea Ornstein

Hebr. 10:35-39 : “Want u hebt volharding nodig, opdat u, na het volbrengen van de wil van God, de vervulling van de belofte zult verkrijgen.”

Laten we niet denken: Het is Pasen geweest, Jezus de Messias is opgestaan, halleluja, alles komt op zijn pootjes terecht, de weg is geplaveid.

 

Want u hebt volharding nodig, opdat u, na het volbrengen van de wil van God, de vervulling van de belofte zult verkrijgen.

 

Maar we weten dat die weg een smalle weg is, een slingerpad. Niet makkelijk. En om die weg blijvend te bewandelen hebben we volharding nodig. Maar hoe komen we daaraan?

Ik denk door niet teveel mee te sjouwen onderweg, zoals teveel beslommeringen, teveel idealen, bitterheid, bemoeizucht en nog veel meer wat onze weg te zwaar kan maken. Al die dingen van ons af laten glijden in dat diepe dal van Golgotha. 

Laten we daarom bidden in deze tijd waarin zoveel grote zorgen zijn, in ons land maar ook wereldwijd. Haast teveel om op te noemen. Dat we mogen volharden, en innerlijke vreugde om Zijn wil te doen mogen ontvangen, is ons gebed in de naam van Jezus de Messias.

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van oktober 2021