Dr. Erez Soref

Na 7 oktober zijn we getuige van een ongekende nieuwsgierigheid en openheid onder het Joodse volk naar de boodschap van hoop en redding in Jesjoea.

De uitdagingen en het verdriet die de huidige omstandigheden met zich meebrengen, hebben ertoe geleid dat velen op zoek zijn naar antwoorden, hoop en troost.
Hier volgt een van de vele berichten die we onlangs hebben ontvangen van mensen die op zoek zijn naar Jesjoea: “Mijn geweldige Heer riep mijn naam, ongeveer twee weken geleden!" Ik ben een Joodse vrouw die in Israël woont. Ik werk voor een Joodse organisatie die zich richt op het verbreiden van het rabbijnse jodendom onder het Joodse volk. Ik heb het gevoel dat ik dit werk niet meer kan doen. Ik kan niet iets promoten waarvan ik weet dat het niet waar is! Jezus kwam en redde ons en redde mij en riep mij en ik wil Hem dienen en niets anders!”

We worden bemoedigd door de opleving van geestelijke honger die we zien: Onze medewerkers ontvangen nu gemiddeld meer dan 100 vragen van zoekers per maand. Bovendien bereikte ons Hebreeuwse YouTube-kanaal in februari meer dan 100.000 abonnees.
We zien ook dat een recordaantal Israëli’s onze Hebreeuwse Bijbel-app downloadt, met meer dan 4400 downloads sinds het begin van het jaar (meer dan in heel 2023).
Op dit moment is de verspreiding van fysieke bijbels met 108% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Er is een honger naar het evangelie zoals we niet eerder zagen!

Bron: nieuwsbrief One for Israel, 18 april 2024

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van mei-juni 2024