Barbara Sofer

Barbara Sofer is hoofd PR en communicatie van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem.
Daarnaast schrijft ze columns voor de Jerusalem Post en romans en is ze een veelgevraagd spreker in Israël en Amerika. Jaarlijks publiceert ze ter gelegenheid van Onafhankelijksdag nieuwe redenen om van Israël te houden:

» Een Israëlische tafelrobot die eenzame ouderen gezelschap houdt en hen herinnert aan hun pillen en oefeningen.

» Drones met sensoren die boeren nauwkeurig de kleur van hun planten doorgeven.

» ....

 

» Een landbouwbedrijf dat ter gelegenheid van zijn 20-ste verjaardag een tomatensalade serveert, bestaande uit 132 soorten tomaten.

» 90% van het afvalwater wordt hergebruikt. Met 20% is Spanje nummer 2.

» De ziekenhuis-clown van het Hadassah-ziekenhuis, David Barashi, heeft Abdallah Abushaban uit Gaza geleerd hoe hij de pijn van patiënten doet vergeten door ze te laten lachen. Barashi geeft ook les in India, Tahiland, Nepal, Haïti en Ethiopië.

» Luidsprekers in het winkelcentrum kondigen gebedstijden aan. We plannen onze inkopen nu zo dat mijn man zijn gebeden kan zeggen in de buurt van de uien.

» De stam van Manasse was een van de 10 stammen die verstrooid werden door de Assyriërs. Honderden Benee Menashe komen thuis. Ethiopische Joden zijn misschien afstammelingen van de stam Dan. Welkom allemaal!

» Hondensnoepjes in de vorm van Hamansoren zijn met Poerim te koop in dierenwinkels.

» Een Israëlisch 12-koppig medisch team vloog naar Ethiopië en redde de levens van kinderen door hun misvormde ruggen recht te maken. Vóór de behandeling van de eerste patiënt werd een mezoeza bevestigd tegen de deurpost. Dezelfde verpleegster die belast was met de operatiekamer-tenten in Haïti in 2010, had nu de leiding over de operatiekamer in Ethiopië.

» Van alle Israëlische moeders met vier of meer kinderen werkt 62,5% fulltime.

» Bilbi en Zohar en hun baby, geboren in de Bijbelse dierentuin in Jeruzalem, zijn internationaal in het nieuws geweest. Deze goudkop-leeuwaapjes zijn één van de zeldzaamste diersoorten ter wereld.

» Gal Gadot, filmster en gevechtsinstructrice in het Israëlische leger, maakt er geen geheim van dat ze bidt voor de Israëlische soldaten wanneer ze de lichten voor Sjabbat ontsteekt met haar dochter Alma.

» 75% van de Joods-Israëlische huishoudens ontsteken het Sjabbatlicht.

» Kinderen van Russische immigranten geloven vaker in God dan hun ouders (70% tegen 55%) en voeren twee keer zo vaak een kosjer huishouden. (Van alle Israëli’s zijn het op dit moment ook vooral Russen die de Messias vinden, bron: Asaf Pelled)

» Israël is 11-de op de wereldranglijst van gelukkige landen, na Noorwegen en Finland, maar vóór Engeland en de VS. Zou je dat zeggen, gezien het nieuws?

Bron: jpost

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van december 2018