JNN update 

Met een historische en mogelijk instemmende hoofdknik naar Israël, bezochten twee topambtenaren uit Saoedi-Arabië vorige week een synagoge in Parijs. De twee ambtenaren waren de secretaris-generaal van de Wereld Moslimbond, dr. M. Abdul-Kareem al-Issa, voormalig minister van Justitie, en Khalid bin M. Al Angari, voormalig minister van Onderwijs die nu ambassadeur van Saoedi-Arabië in Frankrijk is.

Beiden bezochten de Grote Synagoge in Parijs waar ze werden ontvangen door de opperrabbijn van Frankrijk, rabbijn Chaim Korsia, en de rabbijn van de synagoge, Moshe Sebbag. Sebbag en Korsia haalden tijdens het bezoek een Thorarol uit de Heilige Ark en lieten deze aan de Saoedische hoge ambtenaren zien, terwijl ze uitleg gaven over het belang van de tekst en de versieringen in het interieur van het heiligdom. “Dit was heel opwindend,” zei Sebbag woensdag 22 november 2017.

“Het was voor hen de eerste keer dat ze in een synagoge waren, en ik was oprecht verrast dat zij kwamen.”
Hun bezoek viel te midden van berichten over groeiende banden tussen Israël en Saoedi-Arabië, net een paar dagen nadat oppergeneraal Gadi Eisenkot had aangegeven dat Israël bereid zou zijn geheime inlichtingen betreffende Iran met het koninkrijk te delen.

Vertaling: Evelien van Dis

Dit artikel is afkomstig uit het maandblad Hadderech van december 2017