Interview (audio) met M.W. Eberlé-Gotlib uit 1983:

Interview met mevrouw M.W. Eberlé-Gotlib door ds. C. van Atten

in: Vrede over Israël
jaargang 41, nr. 1 
feb. 1997

In een boekje als dit mag zeker niet ontbreken een gesprek met iemand uit de wereld van de Messias-belijdende Joden.

Een zeer markante persoonlijkheid binnen deze wereld is mevrouw Eberlé-Gotlib te Rotterdam. Ze geeft al jarenlang leiding aan de vereniging ‘Hadderech’ (Hebreeuws voor: de Weg), de Nederlandse vereniging van Messiasbelijdende Joden; ze is redacteur van liet gelijknamige blad van deze vereniging en vervulde ook een niet te onderschatten rol in de internationale vereniging van Messias-belijdende Joden, de International Hebrew Christian Alliance. Daarnaast is ze voor Hadderech al jaren lang lid van het Interkerkelijk Contact Israël, vervult ze vele spreekbeurten en leidt diverse Bijbelkringen. Een gesprek met haar is een boeiende ervaring; ik zocht haar op in haar woning te Rotterdam.

Een eenzaam avontuurDe weg van Marjorie Eberlé-Gotlib,
Een Messiasbelijdende Jodin

Door: Catharina Mulder

In Een eenzaam avontuur gunt Marjorie Eberlé-Gotlib ons een blik in haar leven dat God op een wonderlijke manier heeft geleid. Ze groeide op in een liberaal Joods gezin, waar niet over geloof gesproken werd. Tijdens de oorlog kwam ze tot de overtuiging dat God bestaat en dat Jezus de Messias is die de Joden al lang verwachten. Hiervan heeft ze op een unieke manier getuigd.

Autobiografisch boek over het leven van Marjorie W. Eberle Gotlib
“Een eenzaam avontuur” opgetekend door Catharina Mulder 7,50€ (excl. verzendkosten).

Bestellen

Citaten

Wie is wijs? Die van anderen leert. Wie is een held? Die zijn driften beteugelt. Wie is rijk? Die van vreugde vervuld is om zijn deel. Wie wordt geëerd? Wie de mensen eer geeft..


(Pirkee Avot, Spreuken der Vaderen)