Barry Segal

In een Jeruzalems laboratorium zijn antistoffen van een lama onderzocht, en het zou wel eens kunnen dat miljoenen mensen door deze antistoffen geholpen kunnen worden om goed door de ‘coronaziekte’ heen te komen. Dit zeggen wetenschappers.

Dina Schneidman-Duhovny van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem heeft de kwaliteiten onderzocht van antistoffen van de lama, Wally geheten. Ook identificeerde ze welke het beste ingezet kunnen worden in de strijd tegen het coronavirus bij mensen.

De beste antistoffen zijn in vitro (reageerbuis) getest door haar Amerikaanse collega’s met levend coronavirus en menselijke cellen en lijken in grote mate de mogelijkheid van het virus te verkleinen om cellen te infecteren.

Omdat de antistoffen van de lama veel kleiner zijn dan menselijke antistoffen, worden ze ‘nano-stoffen’ genoemd. Ze zijn eenvoudiger en goedkoper kunstmatig na te maken dan menselijke antistoffen. Onderzoekers zeggen dat het niet nodig is om ze uit de aderen te nemen zoals met menselijke antistoffen gebeurt. Ook kunnen ze gedoseerd worden met behulp van een inhaleerapparaat. Men is reeds bezig dit te ontwikkelen om klinisch testen.

‘Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.’  Jeremia 29:11

Bron: Vision for Israel

Vertaling: Evelien van Dis